Transformatie Aert van Nesstraat

Transformatie kantoorpand Aert van Nesstraat

Herontwikkeling van kantoorpand in Capelle aan den IJssel: Modern wonen op de dijk

Langs de Aert van Nesstraat in Capelle aan den IJssel staat een opvallend kantoorpand, gelegen aan de dijk. Dit pand onderging een grondige transformatie, ontworpen door Ligne Architecten. Het oorspronkelijke ontwerp bestond uit bedrijfsruimten op het lagere niveau, een sportschool op duikniveau en twee kantoorlagen daarboven.

De uitdaging bij deze transformatie lag in het creëren van geschikte plattegronden vanwege de unieke vorm van het gebouw. Ligne Architecten ontwierp per laag 10 appartementen, die zowel ruim als modern zijn. Bovendien voegden ze een optopping op het dak toe, met nog eens 6 appartementen.

Deze herontwikkeling heeft het gebouw nieuw leven ingeblazen, waarbij elke laag nu een mix van woongelegenheid en commerciële ruimte biedt. Met zijn nieuwe gedaante staat het pand symbool voor innovatie en herbestemming in Capelle aan den IJssel.

ArchiCad Architectuur bedrijfsunit Betondorp BIM Bouwplantoets Daglichtberekening Detaillering Details Enginering kleinschalig Kozijnenstaat modern Ontwerp REvit